EXTENSION TO HOUSE, ISLINGTON, LONDON (2010)
The property is situated in the heart of a conservation area in Islington, London. The planning authority were restrictive in terms of extension height, which lead to the project being designed with a flat roof. The client's wish involved extending into the rear garden with a contemporary approach, providing a contrast to the traditional design and materials of the existing house. The brief demanded an extension that would bring the garden into the home. The result is a curved cedar boarded structure with glazed sliding doors. Internally, in addition to an ensuite bedroom, a large kitchen / dining and family social space is created which leads out to the garden through the sliding doors.
RENOVATION OF HOUSE OLDFIELD ROAD, HONLEY (2014)
This project involved a total transformation of a dilapidated bungalow into a contemporary family home. The work involved extending to form 3 Bedrooms, Bathroom and En-suite within a new roof structure. At Ground Floor a new glazed extension was built to give a large open plan kitchen opening out to a new patio and garden area. The dwelling now sits in a landscaped garden with driveway and new garage.
EXTENSION TO HOUSE, MELTHAM (2005)
This two storey extension was the result of a brief which once again strived to provide a much improved house and garden relationship. The existing house had one rear door, meaning the only access to the garden was via the house utility. The predominantly glazed extension houses a garden room at ground level, and a galleried workspace with Juliet balcony at first floor. The extension was constructed with a combination of natural stone and aluminium frame glass. The completed extension successfully brings the garden into both the ground and first floors.
EXTENSIONS AND RENOVATION OF HOUSE, BOLTON (2007)
The existing house was in a poor state of repair when purchased by our clients. The brief was to increase the accommodation within the property to support the needs of a growing family. The existing property had been unsympathetically extended in previous years, and the proposals were to bring the existing and new together to provide a unified design. The scheme involved providing extra bedrooms within the roof, extending to the rear to form a large living kitchen, and remodelling the front elevation with a contemporary glazed entrance area.
EXTENSION AT GREETLAND, HALIFAX (2008)
The property was a small bungalow with little connection to the rear garden area. The client's brief was to provide an additional bedroom on the side for her aged parents, along with a large room that would provide an improved relationship between the internal areas and rear garden. To achieve this a gabled extension projects from the bungalow with a wall of glass that throws natural light into the property and takes advantage of the garden view.