MERRIE ENGLAND COFFEE SHOP, HALIFAX (2015)
One of our longstanding clients have run a coffee shop in the middle of Halifax for many years, which formed the corner of the listed indoor market hall. The existing shopfront was very dated and Merrie England proposed to update the coffee shop as part of a continuous improvement of their properties in the area. Due to the building status, the new shopfront was designed in conjunction with the local authority conservation department. The finished shopfront re-creates the original features with curved glass entrance panels, elaborate timber frames and details.
WG&R COMMUNICATIONS LTD (2005)
WG&R are a national digital communication company based in Huddersfield, who required further space at their headquarters. The new B1 Units provided much needed extra space and also rental income from tenants. The height and curved roof design allowed for the insertion of mezzanine floors to provide offices and work spaces. The white insulated panels still give the design a contemporary look.
NEW SHOPFRONT, HUDDERSFIELD (2005)
This new shopfront for a well established shoe shop in Huddersfield Town Centre was part of a re development scheme encouraged by Kirklees Council. As the shop was situated within a conservation area the traditional design and timber detailing had to be designed and constructed to exacting standards. The triple frontage shop with timber pilasters and stall risers gives the shop a traditional feel which conveys the traditions of the proprietor and the high quality of shoes sold.
NEW MANUFACTURING BUILIDNG FOR WOOLTEX UK LTD, LONGWOOD, HUDDERSFIELD (2014)
This new textile manufacturing unit was specilfically designed and built to allow for the expansion of a successful textile company. The new facility houses specialist dyeing and finishing machines used in textiles. This new facility allowed Wooltex UK Ltd to bring in house all processes for the specialist high quality textiles produced on the site.
EXTENSION TO INDUSTRIAL PREMISES, HUDDERSFIELD (2010)
The existing premises provided insufficient space for a successful local glazing business. The project brief was to increase the premises by over 1,000 sqm, and link the new aesthetic into the existing building to enhance the image of both the property and company. To achieve this the existing brick buildings were overclad. The work was carried out whilst the business continued to run, which was no mean feat bearing in mind the costly precision equipment housed in the existing building.
WYTHENSHAWE FOOTBALL CLUB (2009)
Northern Design where instrumental in securing a Football Foundation grant and designing a new Clubhouse for Wythenshawe F.C. The new facilities replaced the existing clubhouse that needed to be demolished before the new building could be built. The new Clubhouse provided 6No new Changing Rooms and a new Clubroom that is the focus of the community and fund raising efforts. The accommodation also provided facilities for the Junior Football section of the club.
SILSDEN CRICKET AND FOOTBALL CLUB (2009)
Northern Design have been involved with The FA and Football Foundation to help provide new facilities for grass routes football. Silsden was a case where Football and Cricket came together to give Changing Rooms and Clubroom adjacent to the playing areas. The 'L' shaped design was chosen to provide much need viewing and access to both sets of pitches. With a £1m budget from grants and savings the new facilities have given Silsden the improvements to secure the future of the club.